Nyár van!

5 kiemelkedő magyar séf, akik a főváros után vidékre igazoltak

Szakmájuk kiválóságai, akik Budapesten éltek és főztek, majd a vidéki életet választották. Örömteli látni azt a folyamatot, hogy ma már nem csak a fővárosban tudja elképzelni egy séf, hogy megvalósítsa a szakmai álmait. Öt konyhafőnök következik, akik lakhelyet, sőt sok esetben életstílust is váltottak. Ma már végre nem egy nagy budapesti vízfej jellemzi a hazai éttermi térképet, és csoda gasztronómiai élmények várnak Esztergomtól Villányig.

Nosalty

Íme a duplán görög saláta, amit mozaikká rakhatsz a tálon

Már csak a név miatt is úgy éreztem, muszáj megalkotnom ezt a salátát, persze hajtott a kíváncsiság is, hogy megtudjam, mennyire képes beilleszkedni a lédús dinnye a klasszikus görög saláta elemei közé. Nos, a válasz, hogy tökéletesen: és nemcsak azért, mert ízben illik mind a fetához, uborkához, paradicsomhoz és lilahagymához, hanem egészen szó szerint is: a piros kockák könnyedén megtalálták a helyüket a mozaikszerűen elrendezett salátában. Pepecseljünk!

Lakos Benedek

Így készíthetsz TÉNYLEG finom songoku pizzát otthon

Talán az egyik leggyakrabban rendelt pizza az éttermekben, de ez a háromfeltétes klasszikus bizony otthon, a konyhában is elkészíthető – ráadásul ezerszer finomabb formában. Felejtsük el a gépsonkát és szottyadt gombaszeleteket, ugyanis érkezik a tökéletes songoku receptje!

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek