Több száz milliós kártérítést fizet a McDonald's egy kislánynak

Egy félresikerült Happy Meal menü miatt szabták ki a bírságot a McDonald's-re.

„Egy floridai bíróság 800 000 dollár (több mint 270 millió forint) kártérítést ítélt meg egy nyolcéves kislánynak, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett, miután egy mekis Chicken McNuggets ráesett a lábára" – számolt be a nem mindennapi hírről a Telex.

Több száz millió kártérítést fizet a McDonald's egy kislánynak

Még 2019-ben történt az incidens, de a bíróság csak most hozta meg a döntést

A négyéves Olivia Caraballót még 2019-ben égette meg a veszélyesen forró McNuggets, amikor családjával a floridai Tamaracban található autós (drive-thru) részlegén mekizett. A kislány az autóban ülve kinyitotta a Happy Meal menüjét, amiből ekkor egy forró csirkefalat esett a lábára. Édesanyja szerint a forró McNuggets egy heget hagyott a kislány lábán, amit a jövőben szeretnének majd eltávolíttatni. Így a Caraballó család összesen 15 millió dolláros (5,1 milliárd forint) kártérítést követelt a gyorsétteremtől.

Bár a bíróság már korábban megállapította, hogy a gyorsétteremlánc felelősségre vonható a baleset miatt, ám végül csak most hozták meg végleges döntésüket.

A kártérítést végül az „okozott fájdalom és szenvedés”, illetve a „lelki gyötrelem” miatt ítélték meg a nyolcéves lánynak

– írja a cikk.

A McDonald's kezdetben azzal védekezett, hogy a családnak csak 156 ezer dollárt szeretnének fizetni, mert véleményük szerint Olivia fájdalmai megszűntek, miután az égési sérülése három hét alatt meggyógyult. Ám, ezzel nem értett egyet a floridai bíróság.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek