Zsebkertem

Szíved szorul, gyomrod korog – Megnéztük a Habcsókok és csillagok...

Az utóbbi időkben nem volt hiány séfdrámákból, még a sorozatok világába is beköltöztek a konyhák és a kemény 12-órázások. Ahogy napjaink sztárjaivá váltak a szakácsok és cukrászok, egyre többet akarunk tudni erről a kreativitással teli, de kegyetlen és embert próbáló szakmáról. A Habcsókok és csillagok című francia film most egy született tehetség útját mutatja be az intézettől, közértes liszt- és csokilopástól a világ legrangosabb cukrászversenyéig.

Nosalty

„Ahhoz sem volt kedvem, hogy én álljak a pultban a...

Tavaly ősszel szinte bombaként robbant a hír a hazai gasztronómiában, hogy hét év után bezár az Édesem cukrászműhely. Szerencsére azonban nem maradt túl hosszú ideig Márk Szonja fantasztikus süteményei nélkül Budapest, az édesszájúaknak a Kis Rókus utca helyett ugyanis a Rákóczi térre kell csupán elzarándokolniuk a falatnyi boldogságért. A bezárást követő útkeresésben nagy szerepe volt Vitézy Péternek, az Actionlab tanácsadócég alapítójának, a történet kimenetele pedig az lett, hogy Szonja december óta a VAJ csapatát erősíti. A közös munkáról meséltek nekünk.

Szász Nóri

Miért van jobb íze a hideg víznek?

Van-e üdítőbb, mint egy teli pohár jeges víz a forró nyári napokon? A forró vagy akár szobahőmérsékletű víz meg sem közelíti azt a frissítő és kellemes érzést. De mégis miért jobb a hideg víz íze, mint a más hőmérsékletűeké? Íme a tudományos válasz!

Szász Nóri

6-féle módon főztem lecsót, hogy megtaláljam a tökéleteset

Minden ugyanaz másképpen – nyáron mindenki lecsót főz, azonban nincs két olyan ember, aki ugyanúgy tenné ezt. Megihletett ez a furcsa különböző azonosság, ezért elhatároztam, hogy megkeresem a tökéletes lecsót: 6 eltérő módon főztem meg, és abszolút meglepett a módszerek és az eredmények sokszínűsége. És hogy melyik a legfinomabb? A cikkből kiderül!

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

További cikkek